drs. Monika Schmidt
"Resultaat, inspiratie en plezier maken dat ik een buitengewoon mooi vak heb! "

Resultaat, inspiratie en plezier maken dat ik met ruim 20 jaar werkervaring nog steeds kan zeggen dat ik een ontzettend mooi vak heb. Vaak werk ik in grote organisaties aan complexe vraagstukken, waarbij het de uitdaging is beweging te organiseren. De beoogde veranderingen waar ik als adviseur bijgehaald word gaan vaak over een 'nieuwe' of 'andere' manier van werken, waarmee de doelen en resultaten effectiever en sneller gerealiseerd kunnen worden. De wijze van sturen, leiderschap en teammanagement zijn hierbij doorgaans de belangrijke thema's.

Strategisch coachen van leidinggevenden in internationale organisaties is een vast onderdeel van mijn werkzaamheden. Uitdagen, reflecteren, nieuwe perspectieven vinden en meedenken kenmerken de coaching.

 

Geboren en getogen in Duitsland ben ik mijn loopbaan begonnen met een studie psychologie in Leiden. Na negen maanden Zuid-Amerika heb ik mijn professionele ervaring in organisatie-ontwikkeling opgedaan bij de Baak in Noordwijk, het Landelijk Opleidingscentrum Politie, de Boertiengroep in Naarden en Ardis adviesbureau in Den Haag. In 2006 heb ik samen met mijn twee partner het bureau .bos Ontwikkeling in Organisatie opgericht.

 

Om te blijven leren heb ik talloze vervolgopleiding gedaan op het gebied van organisatiedynamiek en verandering: systemisch werken, systeemtherapeutische principes in organisatieverandering, opstellingen werk, intercultureel onderwijs, storytelling, organisatie-scripts en verandermanagement. Ook op het gebied van individuele begeleiding heb ik aanvullende opleidingen: Transactionele analyse, RET, hypnose, professionele begeleiding, werken met maskers/persoonlijkheidsstructuren en EMDR.

 

Naast mijn werk is er uiteraard een privéleven. Wij hebben twee kinderen. In de zomer skeeler en in de winter schaats ik om buiten te zijn, om fit te blijven en zeker voor mijn plezier. Er is altijd te veel te lezen en op vakantie gaan doe ik graag.